met Eric Corton
 

Placebo

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 14

  Djonie op 6 augustus 2009 om 11:20 uur:

  Geweldige collumn! Geweldige band! De passie voor Placebo was een beetje gaan liggen, maar na Pinkpop en het halen van hun nieuwe cd is het weer helemaal terug!

  Tijdens het luisteren/zien van deze collumn had ik toch wel zo mijn kippevel momentjes!

  Groetjes, Djonie.

 • 13

  Paul op 19 juni 2009 om 15:10 uur:

  Oh ja, normaal gesproken krijg ik promo's voor een recensie. Bij Placebo piekerde ik er nog niet over: cd+dvd en de LP gekocht.

 • 12

  Paul op 19 juni 2009 om 15:10 uur:

  Hoi Eric,

  wat een leuk programma zeg! Net deze aflevering gekeken en die van The Sheer. Over Battle for the Sun heb ik ook een review gepubliceerd op internet en het tuinconcert van The Sheer in Arnhem heb ik gereviewed. Twee topbands! Op twee heel verschillende manieren! Echt goed dat je die twee ook behandelt!

  Keep up the good work!

  Cheers, Paul

 • 11

  Ingeborg op 15 juni 2009 om 21:53 uur:

  Oops vergeten te zeggen: op de Placebo website staat een blogje van Steve Forrest (de drummer) over Pinkpop. Leuk om te lezen hoe leuk hij het vondt!

 • 10

  Ingeborg op 15 juni 2009 om 21:52 uur:

  Ik hoopte stiekem al een tijdje op deze NRC rocks, aangezien hun nieuwe album er weer aankwam. Ik ben een groot Placebo-fan dus bedankt voor deze aflevering! Ik ben de nieuwe CD ook al enthousiast aan het draaien en denk nog steeds blij terug aan Pinkpop, hehe. Het was alweer een tijdje geleden dat ik ze gezien had.

 • 9

  Rens op 14 juni 2009 om 19:07 uur:

  top cdtje Eric.
  ook deze band volg ik al vanaf de start
  supermuziek gewoon

  groet Rens

 • 8

  Mansie op 12 juni 2009 om 21:53 uur:

  Hoi Eric,

  Wat een geweldige cd, ik luister hem al een paar weekies non stop, blijft goed, Pinkpop was super, vandaag het nieuwe album binnen gekregen, de limeted edition, een aanrader, geweldige artwork, LP`s DVD`s en CD`s.

  Je word ook al genoemd op de officiele Placebo site.

  Mansie

 • 7

  Gregor op 12 juni 2009 om 10:41 uur:

  Beste Eric,

  Goeie tip Bitter end van Placebo! Alles, klopt.
  Erg leuk. Mijn passie is drummen en dit is zeker een heerlijk nummer. Strak.

  Ik kijk elke week jouw programma.

  Tip: the black angels, USA Texas; ook gaaf... vrouwelijke drummer en riekt naar the good old days.

  Groet, Gregor

 • 6

  Stijn op 10 juni 2009 om 22:58 uur:

  Dit is een verschrikkelijke slechte band.

  Luister eens Scott H Biram met "The Dirty Old One Man Band"

 • 5

  Anouk op 9 juni 2009 om 12:37 uur:

  Ik zat al een tijdje te wachten tot ze zouden komen bij NRC Rocks, zeker vanwege de begintune die gebruikt wordt. Mooie, enthousiaste aflevering. Ben zelf een enorme fan, maar kan het niet beter verwoorden dan jij het doet. Keep up the good work!

 • 4

  Rolf Bosboom op 9 juni 2009 om 10:57 uur:

  Gepassioneerde NRC Rocks weer, die me opnieuw beseffen hoe goed Placebo is. En nu heb ik alleen maar meer spijt dat ik op Pinkpop de band grotendeels heb laten lopen, alleen maar - hoe kinderachtig - omdat ik teleurgesteld dat Depeche Mode daar op dat moment niet stond.

 • 3

  arjen op 8 juni 2009 om 16:42 uur:

  De cd's van Placebo waren flink gezakt in de te draaien stapel, maar na Pinkpop liggen ze weer binnen handbereik. En dan is daar ook nog eens Corton met weer zo'n prettige column. Ondanks die vreselijke kunstzinnige armen ben ik telkens opnieuw getroffen door zijn aanstekelijke enthousiasme. Corton rocks!!

 • 2

  esther op 8 juni 2009 om 13:05 uur:

  maandagmorgen, roezig, weekend nog in mijn lijf en dan ben ik in n klap klaarwakker bij deze editie van nrc rocks: PLACEBO!
  het beste ontbijt wat ik nu kan bedenken.

  thanks eric,
  groetje van esther

 • 1

  Ridzert op 8 juni 2009 om 11:55 uur:

  Geweldige column over een fantastische band. Had er niet veel mee, ben voor pinkpop er echt eens in gedoken en lang gezocht naar welke reclame die intro van jou column toch gebruikte.

  Strak optreden op pinkpop, waardige vervander Depeche Mode.

  Nieuwe album in bezit, juweel. Hoop dat de oude albums snel in de kast uitkomen.

Uw reactie

8 juni 2009, aflevering 56


Brian Molko. Foto: placeboworld.co.uk

Eric Corton bespreekt Battle For The Sun, het nieuwe album van Placebo, vorige week een van de hoogtepunten op Pinkpop. Corton onthult tevens de herkomst van de tune van nrc rocks. Volgens Placebo-zanger Brian Molko is de nieuwe plaat ,,geen hard rock en ook geen pop, het is vermoedelijk hard pop''.

Bekijk:

Placebo keert hiermee na enkele jaren terug met een nieuwe drummer, Steve Forrest, en een zelf gefinancierd album. De band is inmiddels begonnen aan wereldtoernee en doet ook verscheidene festivals in Europa aan.


Placebo

Bekijk Bitter End:

Deze aflevering van nrc rocks bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer