met Eric Corton
 

Johnny Cash

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 14

  Robert Perry op 2 april 2010 om 11:03 uur:

  Bedankt voor uitstekende presentatie over Johnny Cash. Wil je ook misschien eentje over Bob Dylan?

 • 13

  Da Huge op 30 maart 2010 om 16:57 uur:

  heerlijke oprechte filmpjes, geweldig!!

 • 12

  Hans Dekker op 21 maart 2010 om 17:16 uur:

  Beste Erik,
  Ik zette een oude favoriet op (La Cienega Just Smiled, van Ryan Adams Gold) en zocht wat info over hem toen ik op deze geweldige site van jou kwam. Als jij vertelt over de liedjes krijg ik bijna jou tranen in mijn ogen! Ook bij Cash maar dan nummer 3 van de laatste.
  Ik maak en bedacht voor Man Bijt Hond de rubriek Met de Muziek mee. Misschien kan ik er eens een videoportretje van jou maken! Ben benieuwd waar je mee aankomt.
  Groet en vanaf nu ben ik fan van NRC TV rocks
  Hans Dekker

 • 11

  Ronald op 19 maart 2010 om 20:51 uur:

  Man, wat is dit toch een heerlijk programmatje op nrc rocks! Dank je voor de mooie afleveringen Eric!

 • 10

  Bert Nobbe op 15 maart 2010 om 12:20 uur:

  Er zijn inderdaad nog vele opnamen van Cash die op de plank liggen. Bij Columbia sowieso 200 of meer. Complete LP"S zijn niet uitgebracht. Bij Mercury zijn ook verscheidene opnamen nog op de plank. Ook Rck Rubin heeft nog vele nummers van Cash. Er zijn o.a. opnamen met Mac Wiseman (een Bluegrasszanger)de laatste paar maanden van zijn leven gemaakt. Zelf bezit ik 19 Bootleg LP's met opnamen die nergens anders opstaan. En ik heb nog twee oude LP's met origele handtekeningen die Cash heeft gezet op zijn laatste Europa tournee voor de Fanclub waar ik ook lid van ben sinds de jaren 70. Bovendien zijn er 2 Gospelelpees van Cash verschenen op kleine labels en die NOOIT door wie dan ook zijn heruitgebracht. Dus er is voor de komende tientallen jaren nog genoeg materiaal om uit te brengen.

 • 9

  Thomas op 11 maart 2010 om 12:26 uur:

  Aaah eindelijk weer een lekkere NRC-rocks! Was al bijna bang dat je deze legende over het hoofd zou zien. Zeer gaaf stukje Eric, en de fouten vergeef ik je ;)

  Gr

 • 8

  Wouter op 9 maart 2010 om 11:42 uur:

  Fantastische zanger. Niemand die zo mooi ingetogen kan zingen en ontroerende verhalen kan verwoorden met zijn stem. Zeker de moeite waard om deze cd een keer te beluisteren.

  Een van mijn favoriete bands is behoorlijk geinspireerd door Johnny Cash: Black Rebel Motorcycle Club. Luister maar eens naar hun album Howl.
  Hebben trouwens net weer een (erg goeie) nieuwe cd uit, Beat The Devil's Tattoo. Misschien een idee voor een volgende aflevering Eric?

 • 7

  Martijn op 8 maart 2010 om 19:17 uur:

  Dat laatste nummer, 'God's gonna cut you down', komt inderdaad van American V, niet VI. En het is daarop niet het openingsnummer (dat is 'Help me'), maar het tweede nummer.

  Maar het is wel een fenomenale uitvoering van die klassieker.

  Van mij mag die American VII doorkomen!

 • 6

  Pelle op 8 maart 2010 om 19:17 uur:

  Haha ik ging de albumlijst opzoeken want ik geloofde het gewoon niet. Aint No Grave is écht een sterk nummer. Nice

  En ik ben het eens met Jurgen, waar blijft een rubriekje over de Customs? Deze belgische helden verdienen de aandacht.

  Gr

 • 5

  marzuq op 8 maart 2010 om 19:16 uur:

  "Dode mannen" heersen.
  Wat mij betreft een goeie, en af en toe noodzakelijke stap van het hedendaagse vandaan.
  Jimi, Johnny, twee grootheden. Gitaarheld versus meester van de melancholiek. Prachtige samenvatting weer hier. Pas na de American serie ben ik zn oude, oorspronkelijke werk gaan waarderen. Topper weer. Pak nog eens een goeie 'best of' en dan genieten. Vind deze laatse wel iets minder als de vorige. Nummer vier was geloof ik de beste, maar wellicht moeten de teksten nog binnenkomen.

 • 4

  Eric Corton op 8 maart 2010 om 19:15 uur:

  Dag Kees en Sjoerd
  @Kees: Laatste nummer komt idd van V en heet God's Gonna Cut you Down....Excuus
  @Sjoerd : Wakker worden Corton...Nieuw jaar is begonnen ;-)
  Maar mooie plaat blijft het...
  Grt
  Eric

 • 3

  Jurgen op 8 maart 2010 om 16:11 uur:

  Cash! Geweldig natuurlijk maar..
  Eric..vergeet je Customs niet?

  Gr

  Jurgen

 • 2

  Sjoerd op 8 maart 2010 om 16:11 uur:

  2.47 'Het is inmiddels 2009'?!

 • 1

  Kees van den Berg op 8 maart 2010 om 14:00 uur:

  Beste Eric,

  Mooie bijdrage over The Man in Black. Alleen dat laatste nummer dat je laat horen is de openingstrack van American V: A hundred Highways.
  Maakt niet uit, want dat is natuurlijk ook een wonderschoon album, zoals die hele American Recordingsserie schitterend én aangrijpend is. Inderdaad: ook chapeau voor Rick Rubin!
  Het zou mij trouwens niet verbazen, als dit niet het laatste postume album is, want er schijnt nog wel wat op de planken te liggen, heb ik elders op het net al vernomen.

Uw reactie

8 maart 2010, aflevering 95


Johnny Cash. Foto: AP

Op Johnny Cash's album American VI: Ain't No Grave staan de laatste liedjes die 'The Man in Black' opnam tussen 2002 en zijn dood in september 2003. Volgens producer Rick Rubin was het opnemen van dit album het enige waar hij nog voor leefde. Zijn vrouw June Carter stierf in mei 2003.

Bekijk:

Bekijk Johnny Cash Hurt:

Deze aflevering van nrc rocks bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer