met Eric Corton
 

The Gaslight Anthem

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 6

  Ryan op 19 mei 2009 om 11:29 uur:

  Fantastisch dat je deze plaat behandeld, het zat zeker in de top-5 van vorig jaar wat mij betreft. Het uitverkochte (!) concert in de Oude Zaal in de Melkweg in maart was ook fantastisch.

  Ik zou je trouwens aanraden om The Pains of Being Pure at Heart eens te luisteren. Erg vrolijke pop met een duister randje (teksten) die hevig trekt op o.a. The Jesus and Mary Chain en My Bloody Valentine.

 • 5

  Rick op 18 mei 2009 om 20:40 uur:

  Jaaah geweldig dat deze, voornamelijk in Nederland, vrij onbekende band word behandeld want dit album was voor mij toch 1 van de beste in 2008!!

  Helaas komen ze wel op Pinkpop en niet op Werchter dus ik moet ze missen maar het is echt een geweldig album van een geweldige band!!

  Mijn dank is groot Eric :D!

  PS: Op youtube staat the 59 sound live bij David Letterman, ook een aanrader!! Geweldig optreden!

 • 4

  Jaimy op 18 mei 2009 om 20:39 uur:

  IK hoor hem !=D
  dit word hem op pinkpop , zo snel tussen de examens door !
  Tot op PINKPOP !!!!!=D

 • 3

  Remko op 18 mei 2009 om 20:39 uur:

  Klinkt lekker idd, vooral de singel die ik al kon en me al van af vroeg wie dat toch waren, Sink Or Swim is overigens echt wel te vinden hoor, mag je zelf invullen hoe ;)

  Keep up the good work Eric!

 • 2

  sjors op 18 mei 2009 om 20:39 uur:

  HAHAHA JA!!!! SUPER :) vind ze ok helemaal geweldig de 1ste cd is ok geweld van ze!! tof dat jij ze geweldig besproke hebt! Nie meer stoppe eric vooral door blijven gaan waar je steen goed in bent! mzzl mij

 • 1

  Ruud op 18 mei 2009 om 20:39 uur:

  Hee Eric,

  Leuk om te zien dat je mijn advies ter harte hebt genomen en The Gaslight Anthem nu behandeld! Jammer dat je het eerste album niet kan behandelen. Naar mijn mening is dat een betere plaat dan de tweede. De eerste plaat is meer punk geörienteerd en dat spreekt me toch iets meer aan. Maargoed, met de tweede plaat is ook niks mis. Prima plaat! 9 juni ga ik deze band zien in de Effenaar in Eindhoven! Ben benieuwd hoe ze het live doen!

  Gr. Ruud

Uw reactie

17 mei 2009, aflevering 53


Foto: gaslightanthem.com

Eric Corton behandelt The Gaslight Anthem, een Amerikaanse band die door de muziekbladen als veelbelovend wordt beschouwd en over twee weken op Pinkpop staat. Hun tweede album, The '59 Sound, is met enthousiasme onthaald.

Bekijk:

The Gaslight Anthem staat in Europa ook in het voorprogramma van Bruce Springsteen. De muziek van The Boss is een voorbeeld voor de band.


The Gaslight Anthem

Bekijk:

Deze aflevering van nrc rocks bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer