met Eric Corton
 

The Virgins

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 2

  Rens op 22 april 2009 om 19:21 uur:

  de muziek vind ik een beetje te simpel en door veel "new it" bandjes al te uitgekauwd. De stem van de zanger met het new yorkse accent vind ik geweldig.

  groet

 • 1

  Chris op 20 april 2009 om 14:36 uur:

  Ik zie bij 'rich girl' en 'she's expensive' meteen een jonge Mick Jagger rondlopen met zijn overbekende mimiek, echt helemaal goed.

  Zodra het weer overschakelt op de m.i. mindere gitaar(brit)pop, kakt het nogal in, maar toch wel een stuk of 4 gave nummers.

  (Waarom klink al die britpop toch zo sexloos? zo wit? ja, ok, dit zijn dus geen Britten.)

  En -sorry- die naam Sonic Youth probeer ik even uit mijn systeem te krijgen,
  een minor turnoff.

Uw reactie

19 april 2009, aflevering 49


Foto: thevirgins.net.

Eric Corton bespreekt het titelloze debuutalbum van de New Yorkse gitaarband The Virgins, geliefder in Europa dan in Amerika. ,,Wellicht dat Europeanen meer waardering kunnen opbrengen voor de verbeelding van de duistere kant van het bestaan; die waarin drugs, fastfood-seks en geestelijke verwarring een rol mogen spelen - zolang ze worden verpakt in strakke melodieŽn, gitaarriffs als schrikdraad, en zangpartijen waarin bronstigheid en fatalisme om voorrang vechten'', schrijft NRC-poprecensent Hester Carvalho.

Bekijk:

,,Instant-klassiekers als One Week Of Danger en Teen Lovers laten horen dat de groep iets eigens toevoegt aan de New Yorkse cool: deze liedjes zijn nu eens niet gruizig, maar hebben een transparante kwaliteit. Of het nu de funky gitaren of de plagerige synthesizerloopjes zijn, het klinkt alsof de muzikanten iedere klank belangrijk vonden'', meent Carvalho.


Foto: Kai Regan.

,,Zanger David Cumming zingt veel over vrouwen, seks en drugs. Bijna ieder liedje verwijst naar vrouwen, bruine ogen, grijze ogen, naar benen en lipstick'', schrijft NRC-recensent Carvalho.

Bekijk:

Deze aflevering van nrc rocks bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer