met Eric Corton
 

Christmas

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 3

  Marc op 22 december 2008 om 22:45 uur:

  Hoi Eric,

  Leuk initiatief. Kan dit goed waarderen, echter de tijd is te kort om vele bands te noemen. Ik had zeker verwacht dat jij als all time rocker een band als trans siberian Orchestra had genoemd (melodie met een vette gitaarknipoog). Mocht je echt je kerst rock collectie willen uitbreiden dan heb ik wel het nodige (15 cd's -adres via redactie).
  Keep on rocking.
  Marc

 • 2

  Jan van Deursen op 22 december 2008 om 17:18 uur:

  Eric, errug leuk. Máááárrr, geen overzicht dat pretendeert de betere kerstliedjes op te sommen kan compleet zijn zonder HET kerstnummer aller tijden: Fairytale Of New York van The Pogues & Kirsty MacColl. In Ierland en de UK zijn er nota bene hele documentaires over dit nummer gemaakt!!! En in Nederland? Vrijwel niemand noemt het - laat staan draait het - als het over kerst gaat. Als ik ooit mijn hoop op iemand gezet had, was jij het wel. Helaas... wanneer komt er nu eindelijk eens gerechtigheid voor Shane MacGowan en zijn Pogues??? Nou vooruit, toch fijne feestdagen toegewenst. Oh ja, je hebt een mooie tenor, mijn koor kan je goed gebruiken...

 • 1

  Martijn op 22 december 2008 om 17:17 uur:

  Leuke nummertjes! Volgens mij staat Christmas met Johnny Cash nog in de LP-bak van m'n ouders. Toch 'ns kijken... :-)

  Eén van mijn eigen favoriete off-beat Christmas-songs is Papa Noël, van Brenda Lee.

Uw reactie

21 december 2008, aflevering 32

Eric Corton bespreekt zijn favoriete kerstsongs. Van Mahalia Jackson tot Johnny Cash en van Otis Redding tot GEM.
Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer