met Eric Corton
 

Novastar

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 6

  Arne op 12 juli 2009 om 03:13 uur:

  Kippenvel!!!
  schitterende muziek die mij echt in mijn ziel raakt. Er past maar een woord voor deze muziek:
  Mooi!

 • 5

  Maarten op 30 maart 2009 om 16:29 uur:

  Wow. Bij Wrong dacht ik eerst: dit is U2. Never Back Down deed me denken aan Keane, en Because lijkt op de Shins. En dat allemaal van dezelfde man. Heel mooi allemaal.

 • 4

  bert op 30 december 2008 om 07:41 uur:

  Hoezo alleen bluf en kane jules? Tips zijn Andre Manuel, Hallo Venray, Spinvis, Solo, El pino and The Volunteers, Claw Boys Claw, Johan, Frederique Spigt, Erwin Nijhoff, etc etc. Je moet alleen effe zoeken. Succes.

 • 3

  Bram op 18 december 2008 om 22:45 uur:

  Belachelijk goed Novastar. Ik heb altijd gedacht dat die nummers van een Amerikaan afkomstig waren. Nooit gedacht dat dit van een belg was. Props.

 • 2

  Sam G op 9 december 2008 om 20:51 uur:

  check ook ff op youtube Billboard Q&A: Raphael Saadiq - "The Way I See It"

 • 1

  Jules op 9 december 2008 om 20:51 uur:

  Prachtige artiest, mooie review. Goed dat er zo'n mooie artiest wordt uitgekozen voor 3FM Serious Request, en dan ook nog zo'n fantastisch nummer. Waarom heeft Belgie Novastar en Ozark Henry en hebben wij alleen maar Bløf en Kane?

Uw reactie

8 december 2008, aflevering 30


Novastar. Foto: Dave van Hout

Vier jaar na het tweede album is Nederbelg Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, terug met een nieuwe cd: Almost Bangor. Ook heeft hij speciaal voor de naderende 3FM-actie Serious Request het nummer Waiting So Long geschreven. Daarmee is Zweegers helemaal terug na een val van een concertpodium drie jaar geleden in Brussel, waardoor hij zijn hielbeen verbrijzelde en vervolgens in een depressie belandde.

Belijk de clip Because van het album Almost Bangor:

Zweegers, woonachtig in Antwerpen, behoort tot de grote Belgische artiesten, maar heeft ook in Europa faam opgebouwd. Gezegend met een bescheiden persoonlijkheid zijn zijn optredens altijd gepassioneerd en opzwepend.


Novastar. Foto: Charlie De Keersmaecker

NRC-recensent Jan Vollaard schreef over een recent optreden van Novastar: ,,Zweegers heeft een helder en ver dragend stemgeluid, uiterst geschikt om tot in de verste hoeken over festivalterreinen te schallen. De Beatles zijn een voorname bron van inspiratie, maar ook de jaren tachtig-sound van The Bue Nile en hun hit Tinseltown in the rain is nooit ver weg. Achter de piano, in meezingers als Wrong en Best is yet to come, klonk Zweegers magistraal.''

Bekijk Never Back Down live:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer