met Eric Corton
 

Snow Patrol

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 20

  mieke op 17 juni 2010 om 19:20 uur:

  ik hoorde de singel van snow patrol just say yess en was gelijk verkocht aan hun zeer goed muziek en ga zeker meer van hun in huis halen cd,s dan wel..
  Snow patrol is echt wel een te gekke band en hebben super goede muziek,waar ik zeer zeker kippevel van krijg en er zooo van geniet...

 • 19

  Vera op 23 november 2009 om 11:24 uur:

  Oh wat hou ik toch van deze band!

 • 18

  Rens op 10 december 2008 om 12:18 uur:

  Jammer dat het na het geweldige album final straw veel van hetzelfde was. Eyes open en a hundred million suns klinken veelal hetzelfde. Zet ze beide achter elkaar aan en je hoort bijna geen verschil.Ik denk dat ze of echt vernieuwend moeten gaan werken of als ze zo doorgaan nog een a twee albums kunnen maken voordat fans afhaken. Ik ben al afgehaakt bij open eyes en a hundred million suns durf ik al geen 3e keer te luisteren zo belabberd was het resultaat van snel een plaatje maken.

 • 17

  Ingeborg op 8 december 2008 om 16:17 uur:

  Het eerste wat ik dacht toen ik als onderwerp Snow Patrol las, was: Pinkpop! Dat was zooo'n mooi moment, zeker een van de mooiste die ik heb meegemaakt. Dat prachtige liedje, het huilende meisje, hoe het hele publiek het liedje overnam door mee te zingen en de 'wow' van Gary Lightbody, die zichtbaar onder de indruk was.. Ik stond 'per ongeluk' vooraan (want daarna kwam Muse), maar af en toe word je ineens verrast.
  En over Muse gesproken: wat fijn dat Eric bij de Top 2000 quiz Muse (wederom op Pinkpop, maar dan 2003) noemde als beste concert! Ik was erbij en ik ben echt een enorme Muse fan, en vind het altijd jammer dat ze niet in de Top 2000 staan. Maar nu zijn ze wel genoemd! Hulde! (en werd er eens iets nieuws genoemd ipv altijd oude muziek)

 • 16

  Maarten op 27 november 2008 om 17:29 uur:

  Ach, wanneer er gediscussieerd wordt of een band het nou wel of niet waard is door Eric Corton gerecenseerd te worden, dan is dat toch alleen maar een groot compliment voor deze internetcolumn?

  Groot/klein, bekend/onbekend, ik kijk graag iedere week 10 minuutjes naar wat informatie over bands.

 • 15

  marjo op 27 november 2008 om 15:13 uur:

  @ikJacob + aanhang: ben blij dat jullie er al zoveel van weten, ik kende het nummer "Chasing Cars" van meehummen (waarschijnlijk omdat die 58 weken niet helemaal ongemerkt aan me voorbij zijn gegaan) en ben blij met de achtegrondinformatie en de clip. Ik hoop dus van harte dat Eric gewoon doorgaat: als er af en toe 1 aflevering niet van je gading is, betekent het nog niet dat je nooit meer op deze site komt, toch? (Zoveel mensen, zoveel smaken).

 • 14

  Hugo op 24 november 2008 om 09:13 uur:

  Mathijs!!

  Haha, grappig dat ik dit nu even lees. Heb vandaag mijn vriendin helemaal 'gekgemaakt' omdat het zinnetje 'Klap dine Hände' van Di Grind in m'n kop zit.
  Ja, echt een weergaloos bandje. Heb het via via (vrienden uit Zweden) leren kennen en.....Pure kwaliteit!!!

  Grtz.

 • 13

  Mathijs op 21 november 2008 om 21:18 uur:

  He Eric, misschien een leuke band om een keer aandacht aan te besteden: Kaizers Orchestra. Draait al een tijdje mee en heeft al verschillende genres verkend - van zigeuner- en Balkanmuziek tot punk en rock -, en is werkelijk een van de beste livebands van het moment. En dat alles in een Noors dialect en met een gasmaskerdragende toetsenist die met Stoicijnse blik op een oud orgel ramt.

 • 12

  Erik D op 20 november 2008 om 23:13 uur:

  Nee, ik ben het niet eens met sommige van de reacties. Snow Patrol is dan geen (relatief) onbekende band, maar wel sterk, authentiek, sympathiek en gewoon goed (ook als het niet je genre is). Ik vind ze daarom wel een item waard, in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, die wannabe-stadionrockers van The Killers. Bovendien valt het niet mee alleen maar onbekende bands te bespreken in een stukje van gemiddeld tien minuten; zonder meerdere albums valt er namelijk weinig te zeggen, en met meerdere albums is er al snel bredere bekendheid. En waarschijnlijk zitten hier ook veel muziekliefhebbers die heel veel toch al kennen (daar reken ik mezelf ook onder).

  Maar wat ik nog het leukste/interessantste vind, is dat de hele carrière van een artiest belicht wordt. Altijd hartstikke boeiend, ook bij bekendere bands. Ik kijk dus gewoon uit naar de volgende aflevering, wat het ook mag zijn!

 • 11

  Martijn op 20 november 2008 om 10:59 uur:

  De analyse van Take Back The City vond ik vrij geniaal. En inderdaad knalhard is 'ie heel goed.

 • 10

  John op 19 november 2008 om 14:21 uur:

  Ik las op internet, dat er twee leden van wolfmother waren opgestapt, maar dat de zanger gewoon verder wilt gaan onder de naam wolfmother met nieuwe leden.
  Nu hopen dat het geen chinese democracy wordt. HAHA.

 • 9

  Eric Corton op 19 november 2008 om 10:28 uur:

  Wolfmother is uit elkaar...
  Ik neem de opmerkingen ter harte heren.
  Gr
  Eric

 • 8

  Pascal op 18 november 2008 om 21:37 uur:

  Dit is inderdaad wel een beetje jammer inderdaad...Snow Patrol, Keane, Coldplay: ik ben het helemaal eens met Jacob. De laatste tijd komt de inspiratie toch uit een iets te makkelijke bron. Je kunt deze bands gewoon niet vergelijken met het pure werk wat de Queens, Eagles, Deus, Millionaire, Radiohead, Killers, Franz Ferdinand etc. (en zelfs tegenwoordig Oasis weer) leveren!

  Hoop in het vervolg toch iets meer geinspireerde muziek te horen en nieuwe nog niet ontdekte bands te horen...Niet een band die alweer half op zn retour is en maar weer eens een stadion plaat maakt

  Probeer anders eens het eerste nieuwe werk van Wolfmother te krijgen!

 • 7

  Luc op 17 november 2008 om 22:12 uur:

  @Jacob

  Ja ik ben het wel met je eens, er loopt genoeg leuks rond all do vorige week Raphael Saadiq is niet een voor de hand liggende keuze toch? Maar oke AC/DC, Keane, Coldplay enz enz voor de hand liggend dus je hebt wel gelijk... Maar ondanks dat keep up the good work Eric!

 • 6

  E.Corton op 17 november 2008 om 19:24 uur:

  @ ikJacob
  Ik snap je commentaar Jacob maar kijk ook even verder dan je irritatieneus lang is en merk ook Raphael Saadiq, Eagles of Death Metal, Kings of Leon, Five O'Clock Heroes, Giovanca, Fleet Foxes, Ryan Adams en Vampire Weekend eens op...Daarnaast alle reacties op bv. dEUS, Jamie Lidell en Pete Philly en Perquisite van mensen die deze column bekijken en wel echt en oprecht voor het eerst kennismaken met deze artiesten....Dan zijn Keane en Snow Patrol een voor mij totaal logische afwisseling..
  Ik neem je commentaar ter harte en zal ook nieuwe muziek blijven behandelen, maar om de grote releases kan ik vaak niet heen.
  Groet
  Eric Corton

 • 5

  Christophe op 17 november 2008 om 19:24 uur:

  He ik vind dat Jacob wel gelijk heeft, oke chasing cars is een super lied heb ze zelf ook op pinkpop gezien. En de Band is zelf ook leuk maar voor mij is het niet iets geweldig. En ook Keane en coldplay :(. Je had belooft een rock band kom daar ook mee.

  Maar foo fighters acdc en eagles of death metal is super

 • 4

  ikJacob op 17 november 2008 om 12:37 uur:

  Toch jammer, toen ik nrc rocks voor het eerst keek dacht ik, leuk Corton gaat ons mee nemen opzoek naar vernieuwende muziek.

  Oke de Foo Fighters waren een ijsbreker, idd een band waar je niet omheen kan.
  Winehouse, ach je moet toch een beetje met de hype mee gaan...
  N.E.R.D. tsja er zullen mensen zijn die ze nog niet kende.
  Maar kom op: Coldplay?! Keane?!
  Je kon er op wachten nu ook nog Snow Patrol, als je er een gemiddelde top 40 bij pakt kom je deze bands tegen..

  Het zou zo leuk zijn als je, met al die muziek kennis die je bezit, met muziek aan kwam die niet voor het oprapen ligt.
  Vernieuwende spannende muziek, die je niet op ieder radio station hoort schallen..

 • 3

  ikJacob op 17 november 2008 om 12:36 uur:

  Ps: probeer Tiger Lou eens!!!

 • 2

  Mark op 17 november 2008 om 12:36 uur:

  Heerlijk nieuw nummer van Snow Patrol! Ik was vanaf het nummer Run helemaal weg van de band en heb de cd Eyes Open helemaal grijs gedraaid!

 • 1

  Johan op 17 november 2008 om 11:16 uur:

  Alleen een beetje jammer van dat Frogeriaanse Whooooohoooohooo in Take back the city.

Uw reactie

17 november 2008, aflevering 27


Gary Lightbody

Het album Eyes Open betekende in 2006 de grote doorbraak voor de Noordiers-Schotse band Snow Patrol, na twaalf jaar en drie eerdere platen van proberen en nog eens proberen. Zanger Gary Lightbody moest in die jaren nog zijn cd-collectie verkopen om rond te kunnen komen. Maar van Eyes Open werden er wereldwijd zo'n vijf miljoen verkocht, dankzij onder meer de hit Chasing Cars en Shut Your Eyes. En nu is er het nieuwe album A Hundred Million Suns, met als leadsingle Take Back The City.

Bekijk Take Back The City van het nieuwste album A Hundred Million Suns:

,,Succes maakt me nederig'', zei voorman Lightbody onlangs tegen NRC-poprecensent Jan Vollaard. Volgens Vollaard is het nieuwe album, opgenomen in Berlijn, ,,een herfstplaat bij uitstek, zou je zeggen aan de hand van de diepe melancholie die aan de stemmige songs ten grondslag lijkt te liggen''.


Snow Patrol vlnr: Paul Wilson, Nathan Connolly, Gary Lightbody, Jonny Quinn en Tom Simpson. Foto: SnowPatrol.com

Zelf ziet Gary Lightbody duidelijke lichtpunten vergeleken bij het eerdere werk, vertelt hij aan Vollaard en noemt A Hundred Million Suns ,,een plaat over de liefde''. ,,Eyes Open ging over verlies en treurnis van voorbije relaties. Dit keer ben ik juist heel erg geïnspireerd door de dingen die wl goed zijn gegaan in mijn leven; de zon die doorbreekt en het feit dat ik me eindelijk aan iemand heb kunnen binden.''

Bekijk Chasing Cars - live op Pinkpop 2007:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer