met Eric Corton
 

Raphael Saadiq

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 5

  Josse Popma, Kissmekillme op 17 november 2008 om 11:16 uur:

  Die Eric,

  ik vind je een goeie gast, en enthousiaste promoter van muziek.... maar als muziek journalist nog nooit van Rahael Saadiq gehoord te hebben? Kijk je nooit wie er allemaal op de 'score' van een plaat staan?

  Nu ja, wel weer sympathiek verhaal. En goed dat je buiten de rock treedt.

  En over dat album; naar mijn idee inderdaad wel vaker gedaan, maar shit, een aantal van die nummers is toch wel erg lekker hoor! Blijf ik niet op stil staan.

 • 4

  HS op 13 november 2008 om 18:29 uur:

  Dit is al eens gedaan en beter

 • 3

  katherine op 11 november 2008 om 17:23 uur:

  Ik ben erbij donderdag in paradiso !!!

 • 2

  johan zandstra op 10 november 2008 om 16:22 uur:

  Gekke vraag,
  is Eric Corton, de zoon van Hans Corton uit Molenend?
  Indien het geval, graag even een berichtje.
  Metvrgr Johan Zandstra

 • 1

  DJ Guzz op 10 november 2008 om 15:27 uur:

  Bedankt voor de je verslag van Raphael. Je had ook nog kunnen vertellen dat hij onder de naam Lucy Pearl samen met o.a. Q-Tip, rapper van A Tribe Called Quest, in 2000 een cd heeft uitgebracht waarvan het nummer Don't mess with my man het nog steeds goed doet op de dansvloer, helemaal bij de dames! A.s donderdag speelt Raphael in Paradiso. Oja The way I see it is ook uitgebracht als single box met twee extra nummers.

Uw reactie

9 november 2008, aflevering 26


Raphael Saadiq. Foto: raphaelsaadiq.com

Raphael Saadiq die ter wereld kwam als Charlie Ray Wiggins in Oakland, CaliforniŽ, is een veelzijdige zwarte muziekartiest. Hij zingt, en hij schrijft en produceert muziek.

Zijn genres variŽren van soul tot R&B, en van neo-soul tot hip-hop. Zoals Eric Corton in deze nrc rocks vertelt, is Saadiq (42) nog geen klinkende naam bij een groot publiek, maar hij heeft wel voor veel topartiesten uit al deze genres muziek geproduceerd of met hen meegespeeld.

Zijn nieuwe eigen solo-album heet The Way I See It. Bekijk daarvan de clip Love that girl:Raphael Saadiq. Foto: S.3

Saadiq produceerde onder meer het derde album, Introducing Joss Stone, van de gelijknamige Britse soulzangeres Joss Stone. Met haar heeft hij, naar verluidt, een relatie.

Bekijk Billboard Q&A: Raphael Saadiq over zijn nieuwe album The Way I See It:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer