met Eric Corton
 

AC/DC

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 8

  JEROEN op 17 maart 2009 om 14:56 uur:

  Tja.... erg goed hoor! Helaas kon ik er niet bij zijn afgelopen vrijdag in A'HOY. En bedankt Mojo en ticketservice. Waar zijn de tijden gebleven dat je ff naar de vvv ging ff kaarten halen?

 • 7

  Jan Krijgsman op 18 december 2008 om 22:46 uur:

  Fantastische recensie, Eric, mijn complimenten.
  Ik ben zelf al sinds 1978 fan van AC/DC (dus eigenlijk van het eerste uur), heb al hun albums met o.a. een verzameling picture discs uit de jaren 80. Ik heb helaas Bon Scott niet live gezien, maar ik vind Brian Johnson net zo'n geweldige zanger. Die gasten spelen gewoon recht voor zijn raap, rock and roll zoals het moet zijn. Geen geluidseffecten of zoiets, wat je tegenwoordig allemaal op de radio moet aanhoren. Black Ice is weer een geweldige plaat. Ik heb ze nu 4 keer gezien, en ben er hopelijk in juni 2009 ook weer bij.
  Keep on rocking!

  Jan

 • 6

  Pieter op 5 december 2008 om 12:34 uur:

  De stem? Donald Duck meets een cirkelzaag :D

  Goeie band!!

 • 5

  Camiel op 12 november 2008 om 14:42 uur:

  Yo Eric,

  Ik zou bijna willen stellen:
  Dit is Corton weer es ouwerwets!
  En nee: ... in goeje rock & roll verandert nooit ene fuck!(behalve het ouder worden dan)

  Zie het voor de rest maar zo: 'bij de geboorte van elke echte rock & roll heeft menig fles Jack Danïels over de wieg mee staan kijken'...

  Ga vooral door met "airdrummen"!

  Hulde, hulde en nog eens hulde!

 • 4

  Keimpe op 10 november 2008 om 20:13 uur:

  He Eric,
  Goed man. Je recensie deugt – al zijn het inderdaad wel ouwe kerels. En die ene losse opmerking onderstreep ik graag, de live albums die je moet hebben. En uit dit rijtje staat Thin Lizzy echt op nr.1. Een review daarvan door jou lijkt me erg gewenst. En over standaard live-albums gesproken, er zijn er wel meer, niet altijd van favoriete artiesten: Live at the Apollo (James B. 1968), Eric Clapton's Rainbow Concert (1973), Mother's Finest Live (1979), The Concert in Central Park (S&G 1982) en Absolutely Live (Rod S., 1982), Alive in America (Steely Dan, 1995) en zo nog een paar (D. Bowie, J. Cash, SRV ?). Misschien een serie? Hoe dan ook. Het live genre wordt nu altijd afgedaan als Sinterklaas releases maar soms zijn het de beste platen.
  En ja, If you want blood… is errug goed.
  K

 • 3

  Cynthia op 8 november 2008 om 21:42 uur:

  Toch maar eens een keertje een reactie achterlaten; om het gewoon eens gezegd te hebben: Eric Corton, het wordt tijd dat je een eigen muziekprogramma krijgt op Ned.TV.
  het is een genot om jou zo passioneel over muziek bezig te horen...en wát een heerlijke muziekzolder heb je daar om je heen.

 • 2

  Erik op 6 november 2008 om 13:59 uur:

  Nu ben ik op zich niet zo'n AC/DC-fan (misschien omdat mijn broertje dat wel was) maar deze cover door Shellac van Jailbreak is fantastisch.
  Als ik me niet vergis alleen op vinyl uitgebracht en hier legaal te downloaden:
  http://www.myspace.com/shellacofnorthamerica

 • 1

  Arnoud Fledderus op 4 november 2008 om 09:26 uur:

  Leuke en originele review, het doet mij denken aan de stijl van Top Gear (alleen dan niet voor auto's, maar dan voor muziek). En niet onbelangrijk... reviewer is een liefhebber en kenner van het genre wat eigenlijk wel een must is om hier iets over te zeggen.

  Thanks,

  Arnoud

Uw reactie

2 november 2008, aflevering 25


Brian Johnson en Angus Young. Foto: Elektra

Drieëndertig jaar na hun debuutalbum en acht jaar na hun vorige cd is AC/DC terug met een succesvol album, dat in tientallen landen op de eerste plaats staat: Black Ice. Een wereldtoernee zal de band volgend jaar maart ook naar Nederland voeren.

De Australische groep, in 1973 gevormd door de broers Angus en Malcolm Young, is vaak gezien als een vertegenwoordiger van heavy metal. Zelf houden de leden het op rock 'n' roll.

Bekijk 'the making of' de nieuwe single Rock 'n Roll Train:

De grootste hit van AC/DC is Whole Lotta Rosie uit 1977, dat nog steeds hoog scoort in de top 100 aller tijden. Het beste verkochte album van AC/DC, Back in Black, dateert van 1980. In de Verenigde Staten werden er meer dan twintig miljoen van verkocht, wereldwijd meer dan veertig miljoen. Daarmee is het één van de best verkochte albums aller tijden. AC/DC werd in 2003 opgenomen in Rock and Roll Hall of Fame.


AC/DC vlnr: Malcolm Young, Brian Johnson, Angus Young, Phill Rudd en Cliff Williams

Bekijk Highway to hell:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer