met Eric Corton
 

Eagles Of Death Metal

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 10

  Levi op 23 april 2009 om 22:13 uur:

  Ze komen op Lowlands! Yes!

 • 9

  Ilse op 9 januari 2009 om 14:03 uur:

  Kunnen deze geweldige filmpjes ook Hyves- of YouTubeproof gemaakt worden? :)

  Pinkpop was inderdaad een moddervette show! Ik luister het nog vaak terug!

 • 8

  Ingeborg op 8 december 2008 om 16:18 uur:

  Jaaa fantastisch! Ze zijn zo fout dat ze hilarisch zijn! Ik heb ze ook op Pinkpop gezien en bedankt voor de tip, want ik was ze alweer vergeten in de gaten te houden ivm een tour!

 • 7

  Paul op 20 november 2008 om 14:12 uur:

  Ben benieuwd naar de nieuwe cd van EoDM! Leuk dat je ze meeneemt in je rubriek, Eric. Ik heb me ook kostelijk vermaakt tijdens Pinkpop met die maffe Hughes en cs. Terwijl mijn vriendin plat werd gedrukt om uiteindelijk niets te zien van Amy McD, stond ik me te bescheuren in de regen. De zon brak, niet toevallig, ook door aan het einde van de gig!
  Tip voor overige reageerders: niet te serieus nemen, deze band, gewoon ff genieten.

 • 6

  Niek op 27 oktober 2008 om 22:25 uur:

  Het is tegenwoordig wel erg makkelijk om GN'R de zwarte piet toe te schuiven en ik zal niet ontkennen dat ze dat misschien meer dan andere artiesten over zichzelf hebben afgeroepen. Maar dit verhaal is niet helemaal volledig. Dit is de reactie van Tommy Stinson, de GN'R-bassist die TEODM had uitgenodigd, op de uitlatingen van Hughes:

  Regarding the Eagles Of Death Metal and their recent bogus claims, Guns N' Roses bass guitarist Tommy Stinson had this to say, "As a matter of fact, Eagles of Death Metal were a suggestion of mine a while ago. Turns out they were the wrong band for our crowd. They were booed and did not play for as long as they were scheduled to.

  "As for all of the inaccuracies that have been said since, I would like to say that’s all they are - inaccuracies. In the past I have thrown my bass. I have never thrown it at Axl or anyone else in the band nor has anyone thrown my bass back at me ... yet. Axl has been a dear friend to me for nine years. We have no problem communicating and wish that people would stay the fuck out of shit they don’t know anything about. There was no GN’R mutiny or any such thing after the Cleveland gig and as far as I’m concerned this tour has been the most fun yet. The band is playing great and getting along better than we ever have. With that said, either get on board or fuck off."

  Zoals ik al zei: voor de volledigheid. Dat idiote gedrag van sommige fans heb ik wel vaker meegemaakt, bij GN'R en bij andere (rock) acts. Het zijn de rotte appels. Gelukkig is een groot deel ervan op een gegeven moment zo ‘wasted’ dat ze moeten verkassen en lost het probleem zichzelf op :-))

  Other than that: weer een puik stukje NRC Rocks Eric!

  Groeten,

  Niek

 • 5

  Henry op 27 oktober 2008 om 22:24 uur:

  Ongelofelijk hoe snel je er als een rocknicht uitziet met alleen zo'n snorreke! Eric je ken zo de darkroom in dude!

 • 4

  Hayo op 27 oktober 2008 om 22:24 uur:

  Wederom een prima rockcolumn, Eric. Een mooi lijstje inmiddels. Heb ze op Pinkpop gezien en was na het ik-zie-snorren-in-het-publiek-enthousiasme van Jesse vastbesloten om mijn snor te laten staan. Nu misschien dan toch maar?

 • 3

  Chris op 27 oktober 2008 om 12:08 uur:


  Kijk es aan, die naam heb ik al vaak gehoord, maar de muziek nog niet. Ik als o.m. oldskool-deatmetal-fan vond het wel een grappige naam.

  Ik ga ze zeker een keer live zien, nu ik jou zo enthousiast heb horen praten.

  en btw, G'n'R - fans & Axl Rose zijn natuurlijk heel trieste types.

 • 2

  franz op 27 oktober 2008 om 12:08 uur:

  Altijd een hele leuke en enthousiaste presentatie in nrc rocks, maar helaas hoogst zelden mijn muziek. Al die gitaarrock en (semi)superbands vind ik nu eigenlijk nog net zo vevelend als in de zeventiger jaren. Tot nu toe heeft maar één aflevering mij nieuwsgierig gemaakt naar meer: die met Giovanca en Pete Philly & Perquisite. Amy, Soulwax en dEUS staan ook in mijn platenkast, maar passen die in de lijn van wat hier besproken wordt?
  So it's time to move on, goodbye Eric. Keep on rockin'...

 • 1

  Erik D op 27 oktober 2008 om 12:07 uur:

  Illegaal of niet, hij is ook in z'n geheel hier te beluisteren:

  http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/

  Overigens heb ik het nooit helemaal gesnapt met EoDM. QotSA is briljant natuurlijk, maar EoDM blijft voor mij toch een beetje steken in de gimmick... (niet dat ik ze slecht vind, paar vette 'singles' ook, maar toch ook niet zó goed)

Uw reactie

24 oktober 2008, aflevering 24


Jesse 'The Devil' Hughes

Eric Corton bespreekt het derde album, Heart On, van de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal, dat officieel nog niet te krijgen is. In deze band uit Palm Desert, California, draait het om de twee oprichters: voorman Jesse Hughes en Josh Homme, beter bekend als de voorman van de succesvolle Queens of Stone Age.

Homme, zanger en gitarist bij de Queens, drumt bij deze band. De rest van de groep wisselt voortdurend van bezetting en bestaat vaak uit huidige of vroegere leden van de Queens of de Foo Fighters.

Bekijk de nieuwe single Wannabe in LA:

Hoewel de groep (nog) niet bekend is bij een groter publiek, zijn verscheidene nummers van de twee eerste albums Peace, Love, Deat Metal (2004) en Death by Sexy (2006) gebruikt in films of tv-commercials. Anders dan de naam doet vermoeden is de muziek geen death metal of subgenre van heavy metal. Woestijn- of garagerock zijn de meest gebruikte benamingen.


Jesse Hughes en Josh Homme

Bekijk I Want You So Hard:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer