met Eric Corton
 

Oasis

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 15

  Bart op 14 november 2009 om 01:14 uur:

  Wat een geweldig album zeg. Hij blijft gaaf en ik blijf 'm luisteren! Heerlijk maar wat ontzettend klote dat deze heren ertussen uit zijn gegaan! Want damn, wat hebben deze kerels allemaal neergezet!

 • 14

  Jelmer op 3 november 2009 om 22:25 uur:

  Eric: Oasis bestaat nog!

  voelt toch een beetje wrang nu...

 • 13

  ieme op 18 augustus 2009 om 21:58 uur:

  Leuk de vergelijking met de beatles, ook terecht, en leuk detail natuurlijk dat drummer Zak Starkey zoon van ringo starr is...

  Tot later,
  ieme

 • 12

  Remco op 15 januari 2009 om 20:35 uur:

  Wauw. Ik sluit me helemaal aan bij m'n voorganger. Wat een geweldige geschiedenis en review in een notendop. Nog 6 dagen, dan is het zover, dan maak ik ze mee in de HMH en dankzij dit soort heerlijke filmpjes, waarin de bejubelde maar toch ook bekritiseerde band geweldig tot zijn recht komt krijg ik er een ongelooflijke zin in en baal ik dat ik ze maar een paar uur live mee kan maken.

 • 11

  Casper op 30 oktober 2008 om 16:00 uur:

  Holy, wat een bizar mooie bespreking is dit!! Als Oasis-fanatic heb ik genoten van je enthousiasme (haaarder, haaaarder!!), het meeklappen en met de ogen dicht glimlachen. Heerlijk!! Jij snapt het he-le-maal! Het is ook gewoon godsamme goed! Hulde! En het was btw Noel die er niet bij was op Pinkpop. Ga je trouwens weer een quiz met m doen? Tot in de HMH!

  Ps. Ben het volledig eens met Kaaasschaaf over Gijsbert Kamer. Onder het kopje: bizar slecht!

 • 10

  Thomas op 19 oktober 2008 om 22:42 uur:

  komt oasis niet op 14 jan in ahoy? op 13 jan staan ze al in vorst nationaal en op 15 jan in Duitsland...

 • 9

  Robby op 17 oktober 2008 om 17:54 uur:

  Oasis is en blijft geweldig.

  Wat hessel al zei, wallnoize, de nederlandse Oasis, dat is het luisteren meer dan waard!

 • 8

  hessel op 16 oktober 2008 om 22:47 uur:

  het nieuwe album is idd geweldig en qua gitaarsound misschien nog wel meer retro dan hun debuut, noel heeft onlang zijn villa op ibiza te koop gezet vanwege..."james cunt, who walks around like he owns the fuckin'place" hahaha, er bestaat trouwens ook een nederlandse band met enorm veel van die down-tempo oasis invloeden en die vette sound, zijn finalist grote prijs van nederland, check ze maar eens ff op www.wallnoize.nl, keep it up kerel!

 • 7

  Eric Corton op 14 oktober 2008 om 14:41 uur:

  Wederom dank voor de mooie reacties en het was idd Noel die Damon Albarn en Alex James van Blur AIDS toewenste...Maar de beide broers hebben zich vaker nogal "blunt" uitgelaten over andere bandjes...
  Gr
  Eric

 • 6

  Else op 14 oktober 2008 om 11:57 uur:

  Ha Eric,
  Wat weer een fijne enthousiaste aflevering en oi wat is DOYS een vette plaat! Goed om Oasis weer in topvorm te horen.

  p.s. ftr: het was Noel die de aidsquote deed en ook Noel die niet op Pinkpop verscheen.

 • 5

  Kaaasgaaf op 14 oktober 2008 om 11:57 uur:

  Dit is de eerste keer dat ik dit videoblog bezoek, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Wat een enthousiasme weet die Corton over te brengen zeg en wat een gezellige zolderkamer! Veel leuker dan het videoblog van volkskrant-concurrent Gijsbert Kamer, die een goede muziekrecensent en een aardige man is, maar toch altijd iets hulpbehoevends heeft met zijn kortademige okselvlekken in de Concerto. Nu ik toch een beetje halfslachtig kritisch loop te doen: die Hester Carvalho maakt wel vaak fouten zeg, valt me altijd weer op. Zoals in het stuk hiernaast: ''Liam briest en klinkt in 'Falling Down' zelfs kwetsbaar''. Blijkbaar kent ze Oasis niet zo goed, anders zou ze wel gehoord hebben dat dat nummer door Liam's broer Noel gezongen wordt. Zo'n foutje kan natuurlijk gebeuren, maar het moet geen gewoonte worden. Op z'n minst een beetje research lijkt me voor een muziekcriticus geen kwaad te kunnen.

 • 4

  Niels op 14 oktober 2008 om 11:56 uur:

  Oasis is zowiezo geniaal. Op alle CD's staan alleen maar goede nummers, maar oasis is nooit echt aangeslagen in Nederland. In Engeland zijn ze groots en ook in de rest van de wereld. Helaas nooit in Nederland. Ik hoop dat het nieuwe album het wel gaat doen in Nederland, al hoewel ik dit weer niet verwacht. Go OASIS!!!

 • 3

  Eric op 13 oktober 2008 om 22:56 uur:

  klinkt geniaal. Ik heb m net gehaald. Zou deze het eindelijk goed gaan doen in de nederlandse lijsten? Het zou verdiend zijn.

 • 2

  engel op 13 oktober 2008 om 21:52 uur:

  Beste Eric

  wat vindt je overigens van de uitvoering van Wonderwall van Ryan Adams?

 • 1

  Jochem op 13 oktober 2008 om 11:53 uur:

  Wat een leuke bespreking weer. Goed begin van de maandagochtend...
  Naar mijn smaak was 't afgelopen paar keer wat aan het inzakken vanwege interviews/live-optredens (hoewel leuk), in plaats van Eric's mening/visie. Nu weer een volle bespreking en enthousiasme.
  Leuke aanvulling op andere internetbesprekingen (zoals Gijsbert Kamer bij de Volkskrant).

Uw reactie

13 oktober 2008, aflevering 22


Liam Gallagher en broer Noel

De broers Gallagher, zanger Liam en gitarist/zanger Noel, vormen het hart van de Britse superband Oasis. Hun pad is evenzeer geplaveid met miljoenenverkopen en muziekprijzen als met ruzies en bandwisselingen. Hun nieuwste, zevende album Dig Out Your Soul is het eerste dat uitgebracht is op het eigen label van de broers, genaamd Big Brother.

Volgens NRC-poprecensent Hester Carvalho ,,verwijzen de broeders Gallagher weer vaak naar The Beatles: liefde is een 'magical mystery', Nature of Reality begint net als Helter Skelter en er is een opname van een pratende John Lennon te horen in het nummer Im Outta Time''.

,,Net als in de tijd van hun debuut-cd, biedt Oasis ook nu weer stoere rockliederen waar de underdog zich in kan vastbijten. Noel en Liam Gallagher hebben altijd wind tegen, daarom is het tempo gedragen en klinkt de zang alsof hij Liam uit zijn mond waait'', schrijft Carvalho.

Bekijk de nieuwe single The Shock Of The Lightning:


Oasis in de Abbey Road Studios tijdens de opnames van Dig Out Your Soul.

NRC-recensent Carvalho noemt het nieuwe werk ,,niet verrassend, maar wel solide en smaakvol''. ,,In nummers als Waiting For The Rapture, High Horse Lady en de single The Shock Of The Lightning is Oasis in vorm: de drums zwoegen, Liam briest - en klinkt in Falling Down zelfs kwetsbaar - terwijl het geheel wordt opgelicht door de stralenkrans van Noels gitaarsolo's.

Bekijk de hitsingle Wonderwall uit 1995:

Beluister de hele cd Dig Out Your Soul via nrcnext.nl

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer