met Eric Corton
 

Kings Of Leon (live)

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 7

  Saskia op 23 november 2008 om 13:00 uur:

  great respect 4 a great DJ: Goed gedaan Eric. Had je er al over gehoord en nu zie ik het eindelijk! Ik heb kaarten voor de HMH en sta vooraan om de familie toe te juichen, wat een muzikanten en meer!!!
  Ga zo door Eric.
  Sas

 • 6

  Sanne op 12 oktober 2008 om 16:53 uur:

  Geniale band. Mijn helden van dit moment. Ze raken iets verder weg van de blues rock, americana en retro rock met de 70s sound, maar als ze dat op deze manier blijven doen vind ik dat geen enkel probleem. Veelzijdig waren ze al, maar dat geldt helemaal voor dit laatste album. Tikje commercieler geworden misschien (opname vooral wat gelikter, wat meer van die lekker meehuilende tweede stemmetjes), maar het blijft voor mij superieur authentieke muziek. En live, oh live. Op Werchter echt ijzersterk. Die lead zanger Caleb is zo weird als een deur, ook op het podium. Geen praters, dat is wel duidelijk. Ook uit het interview. Kwam over als een moeilijk gesprek, Eric, klopt dat? Greetz and keep it up.

 • 5

  Cynthia op 9 oktober 2008 om 22:57 uur:

  First of all, dit programma NRC Rocks, is zo'n ontzettend goed idee. Een band in het zonnetje zetten, door even die extra aandacht.Zou ook niet gek zijn voor op tv trouwens. Zeer leuk voor muziekliefhebbers.Dit is eigenlijk gewoon wat je met je vrienden doet als ze op visite bij je zijn en je zeer enthousiast bent "heb je die plaat al gehoord?, is echt te gek, wacht ik laat het je horen"

  Verder is Kings of Leon een geweldige band, ik ben 'hooked' geraakt, na het uitkomen van 'Because of the times'. Zeer de moeite waard ook, blijft heerlijk. Zo staan er ook heerlijke nummers op de eerste 2 albums, die ik de laatste tijd ook weer regelmatig beluister. Andere sfeer, maar daarom zeker niet minder. 'Only by the night' voelt net zo verfrissend als toen 'Because of the times' uitkwam. Ze bestaan relatief nog helemaal niet zo gek lang, maar hebben al heel wat moois gebracht. En Eric, gaaf dat je ze wat vragen kon stellen en ze live kon zien. Hoop dat ze inderdaad in het begin van 2009 naar Holland komen, alwaar ze mede dankzij de verdiende aandacht vele extra fans zullen hebben.Nu hopen dat ze de clubs of HMH aandoen, ipv een stadion;-)

  Groetjes, Cynthia

 • 4

  Bram op 9 oktober 2008 om 22:56 uur:

  I love it!

 • 3

  Christian Schellekens op 8 oktober 2008 om 20:48 uur:

  Only by night is een heerlijk album....ik kijk uit naar een bezoek aan Nederland. Eric ga zo door, goede columns.

 • 2

  Bas op 8 oktober 2008 om 20:48 uur:

  Goed gedaan Mr. Corton! Leuke vragen en een mooi optreden, dit mag best nog eens gebeuren, zo'n perstrip in NRC Rocks! Feit is echter wel(Althans, mijn mening), dat deze plaat(Only By The Night) een tand minder is dan Because of The Times, maar goed dat was ook een instant classic. Begin 2009 ben ik erbij! Mvg, Bas

 • 1

  Niek op 8 oktober 2008 om 12:36 uur:

  Cooooool!! Wat een mooi baantje heb jij toch!

  Binnenkort, men zegt op 25 november, komt het nieuwe Guns N' Roses album uit: Chinese Democracy. Meer dan 13 miljoen dollar verspijkerd, een batterij aan muziekanten droegen bij en natuurlijk W. Axl Rose. Ik ben zeer benieuwd. Een aantal nieuwe nummers zijn reeds live gespeeld en over het algemeen erg goed ontvangen (NRC over Better: die 13 miljoen zijn in ieder geval niet over balk gesmeten). Mijn mening over de nieuwe songs: groots.

  Needless to say, ik zou het geweldig vinden als je het album zou reviewen hier op NRC Rocks. En misschien zit er ook wel een interview met een van de bandleden in (ik heb af en toe contact met een van de gitaristen en zou je kunnen voorstellen - kan natuurlijk niet garanderen dat het tot een interview komt, maar proberen kunnen we altijd).

  Anyway, ik hoop dat je er aandacht aan wilt besteden, in welke vorm dan ook. Ben benieuwd naar je mening!

  Wees gegroet,

  Niek

Uw reactie

7 oktober 2008, aflevering 21


Zanger Caleb Followill op Glastonbury 2008. Foto: AFP

Nrc rocks zendt unieke live-opnamen uit van Kings Of Leon, gemaakt tijdens een speciale sessie in Londen. Eric Corton had daar tevens een interview met de band, afkomstig uit de Amerikaanse staat Tennessee. Volgens het muziekblad NME zijn de twintigers in vijf jaar tijd uitgegroeid tot ,,een van de grote Amerikaanse bands van onze tijd'', zeer populair ook in Groot-BrittanniŽ.

Hun single Sex on Fire werd in september hun eerste Britse nummer 1 hit. Hun muziek is een mix van garage rock, southern rock, hard rock en blues. Kings of Leon, bestaande uit drie broers en een neef, is de afgelopen jaren op toernee geweest met U2, the Strokes, Pearl Jam en Bob Dylan.


vlnr: Nathan Followill, Matthew Followill, Kaleb Followill en Jared Followill.

NRC-popmedewerkster Hester Carvalho schreef over hun laatste album Only By The Night: ,,Kings Of Leon doen alles groot: grote hoeveelheden drugs en vrouwen en nu, op hun nieuwe vierde cd, ook een 'groot' geluid. De faam die de groep sinds hun debuut in 2003 opdeed, werd ruimschoots verzilverd maar na de nodige ruzies en bijna-breakups, is de aandacht nu gericht op muzikale groei. Gitaar, bas en drums omlijsten de onweerstaanbare rafelstem van Caleb Followill met een 'breder' en sprankelend geluid.''

Carvalho spreekt van een ,,gitaarsound zo scherp als kapotvallend glas''. ,,Liedjes als Sex On Fire, 17 en Closer geven 'rock' een eigenwijze, tegen de haren in strijkende invulling, hebben de stuwende cadans van galopperend vee, en ergens ook een sfeer van dreiging. Alsof de kruitdamp maar net is opgetrokken.''

Beluister de hele cd via nrcnext.nl

Binnenkort zendt 3voor12.vpro.nl het hele interview en vijf live-nummers van Kings of Leon uit.

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer