met Eric Corton
 

Five O'Clock Heroes

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 8

  Saskia op 24 november 2008 om 22:04 uur:

  Leuk en vlot gedaan, Anthony mag nog wel heel af en toe wat op z'n stem letten (maar dat is achter de komma geneuzel en puur smaakafhankelijk). Heb ze gezien op pinkpop en het was een feestje!

  Over dat geklets in het publiek: ik vind het ook vreselijk storend. Wel begrijpelijk want het zijn maar mensen en er wordt bier gedronken terwijl je uit bent. Maar het feit dat er letterlijk gevraagd moet worden of het publiek even stil wil zijn is nogal triest. Wees een beetje fatsoenlijk en houd je mond als een ander iets moois neerzet. (Niet aan de lezers hier gericht, die hóuden echt van muziek en tonen respect, dat geloof ik meteen).

  Het was wel een erg gezellige avond, dat dan weer wel...
  Sas

 • 7

  Cherry op 18 oktober 2008 om 14:15 uur:

  Hello Hello,

  Wow klinkt erg leuk !!
  Ze spelen a.s. woensdag bij ons in de W2 sta helaas niet in de zaal maar ik ga zeker even kijken als ze op het podium staan :)

  Groetjes

  Cherry

 • 6

  Barbara op 3 oktober 2008 om 16:03 uur:

  Wát is dit lekker zeg - ik loop 'n beetje achter (gezeik met internet, dus nu pas dit filmpje kunnen bekijken) maar het komt precies op het goede moment: sluit perfect aan bij mijn huidige 'mood' ;)

  Dank, Eric!

 • 5

  Jan van Deursen op 1 oktober 2008 om 17:00 uur:

  Dat gepraat in de zaal is idd heel irritant aan het worden in Nederland. Wie gaat er nou 30 euro voor een optreden neertellen om met zijn vriend of vriendin te gaan staan praten en niets van de muziek mee te krijgen? Ik snap het niet... Leuke anecdote die aantoont dat het probleem toch niet nieuw is: was vorig jaar bij een optreden van Tracy Bonham in Doornroosje. Aan het eind kwam niemand minder dan oude cultheld Wreckless Eric plotseling meezingen. Wat hij zei? 'For chrissake, I left this place 15 years ago. You were talking during my show, and you haven't stopped since then. Amazing!!!'

 • 4

  Eric Corton op 27 september 2008 om 16:15 uur:

  Dag allen
  Nou is het wel zo dat ik met mijn mini-cameraatje achter in de zaal sta (waar sowieso altijd de ouwehoeren staan) en het geluid van daar harder klinkt dan het geluid van het podium....maaaaaaaaaar...ook ik moet toegeven dat we die avond met wel erg asociaal "gezellig" publiek te maken hadden. Nou vind ik dat een kwaal van de Nederlanders in het algemeen hoor...zo gauw als de muziek kleiner en intiemer wordt, gaat het publiek zich vaak groter en extraverter uiten. Zonder er ook maar één minuut rekening mee te houden dat er een mens van vlees en bloed op het podium staat.
  Anthony komt terug in Nederland op 20 23 en 24 oktober in Amsterdam, Den Bosch en Delft. Nu met de hele band en hopelijk met wat meer respect vanuit de zaal.
  Dank wederom voor jullie reacties!!!

 • 3

  Stephan op 26 september 2008 om 13:36 uur:

  mooi gedaan weer eric, maar je verdient inderdaad een beter publiek dan deze mensen met een (ik sta lekker in de kroeg) mentaliteit. Redelijk gênant tegenover zo een talent als Anthony Ellis

 • 2

  Chris op 22 september 2008 om 13:21 uur:

  Hai Eric,

  Met dit specifieke bandje kan ik niet zoveel, maaarrrrr je enthousiasme & losse gevoel voor humor werken voor mij enorm aanstekelijk.

  Dat zangeresje klonk nog best geil, dat dan weer wel. (of mag ik dat niet zeggen ;-))

  Verdomd, ik zou bijna weer eens radio 3voor12
  aanzetten, dat heb ik jaren terug links laten liggen, vanwege overdosis Oor & Vpro.

 • 1

  nils op 22 september 2008 om 11:38 uur:

  wat bizar dat het publiek in desmet keihard door z'n optreden heen praat!

Uw reactie

22 september 2008, aflevering 19


Zanger Antony Ellis. Foto: www.kindamuzik.net

Five O'Clock Heroes is een half Brits, half Amerikaanse band, beïnvloed door de groten uit de new wave. Hun muziek is dansbaar. En hun live-optredens zijn vol energie.

Nrc-poprecensent Hester Carvalho schreef over het recent uitgekomen tweede album Speak Your Language: „Het schijnt dat de band er al spijt van heeft, maar de samenwerking met zangeres/fotomodel Agyness Deyn in de single Who geeft de muziek van de Five O’Clock Heroes een tederheid die wonderwel aansluit bij de rebelse zangstijl van voorman Antony Ellis. De band heeft spijt omdat de aandacht van de media zich vooral richt op Deyn, die behalve ‘gezicht’ van Burberry, ook de verloofde is van Albert Hammond Jr. (gitarist van The Strokes), en all round-stijlvoorbeeld.”

Bekijk de single Who:

De overige liedjes op de cd zijn „een simpel soort wave-liedjes”, zegt Carvalho. „Reggae-invloeden, puntige liedjes, een gesmeerd meppende drummer, en een zanger die uithaalt met schurend keelgeluid. Het is al mooi in een nummer als Judas, maar met de zang van Deyn in dat ene nummer, wordt het pas echt bijzonder.”Five O'Clock Heroes, vlnr: Nader Kheirbek, Elliott Thomson, Sam Embery, Antony Ellis.

Bekijk van de eerste cd Bend to the Breaks de single Time On My Hands:

Embed code:

Eric Corton

3FM-dj Eric Corton (1969) presenteert zijn band, artiest of track van de week per webcam vanuit zijn zolderkamer. Op 3FM presenteert hij vijf keer per week rockprogramma's voor de VPRO en BNN. Hij is ook presentator van Pinkpop en tv-programma's. Corton is opgeleid als acteur aan de Toneelschool Maastricht en werkzaam geweest bij diverse toneelgezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel. Hij speelde en zong in diverse bandjes, waaronder Tacker.

colofon nrc rocks

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer