met Pieter Steinz
 

Haruki Murakami

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 3

  Coby Hendriksen op 1 juli 2010 om 21:52 uur:

  Beste Pieter,
  Ik bedank je zeer voor alle boeiende boekbesprekingen, ook (soms juist, in het geval van de hier over het paard getilde Ruiz Zafón) als je niet lovend was over het gelezen boek. Wonend in Spanje heb ik je ervaren als deel van mijn kleine niet officiële leesclubje, vrienden die elkaar vertellen wat wel en niet de moeite van het lezen waard is en hoe ze wel of niet van een boek hebben genoten. En je was zeer inspirerend voor de lijst van de volgende keer in Nederland te kopen boeken. Ik zal je missen.

 • 2

  Julia Schneider op 29 juni 2010 om 17:21 uur:

  Bedankt voor alle afleveringen. Ik heb er ontzettend van genoten en betreur het ten zeerste dat NRC Leest er mee ophoudt.

 • 1

  Jos Noorman op 26 juni 2010 om 13:25 uur:

  Beste Pieter,

  Bedankt voor alle afleveringen van NRC leest. Ik heb ze allemaal met ontzettend veel plezier bekeken. Jouw besprekingen waren vaak aanleiding voor mij om een bepaald boek te lezen. Ik las, zogezegd, met je mee. In veel gevallen heb ik op die manier kennis gemaakt met voor mij onbekende auteurs of romans. Dank daarvoor!

Uw reactie

25 juni 2010, aflevering 68

In de laatste aflevering van nrc leest bespreekt Pieter Steinz het eerste en tweede deel van 1Q84, de nieuwe trilogie van Haruki Murakami.

Lees:

Bekijk: nrc leest 'Blinde wilg, slapende vrouw'

Deze aflevering van nrc leest bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced


Embed code:

Pieter Steinz

Pieter Steinz, chef Boeken van NRC Handelsblad, bespreekt elke week een boek dat hem heeft geraakt, positief of negatief. Steinz (1963) studeerde oude geschiedenis en Engels aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook enkele jaren als docent werkzaam was. Sinds 1989 is hij NRC-redacteur en vanaf 2005 chef van de wekelijkse bijlage Boeken. Behalve over literatuur schrijft hij over popmuziek en geschiedenis. In boekvorm verscheen van zijn hand onder meer: Lezen &cetera, gids voor de wereldliteratuur (2003), Lezen op locatie – atlas van de wereldliteratuur (2004), Het ABC van de Wereldliteratuur (2006), en Het web van de wereldliteratuur (2007). Dit jaar verscheen De duivelskunstenaar, een literair non-fictieboek over Faust, de 16de-eeuwse magiŽr wiens legende onder meer via de toneelstukken Christopher Marlowe en Goethe over de wereld is verspreid.

colofon nrc rocks

Leader:

Made in Palookaville

Productie/montage:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer