met Pieter Steinz
 

Charles den Tex

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

  • 1

    Guido Hulscher op 31 mei 2010 om 15:17 uur:

    Grappig, om nu juist van een thriller te zeggen dat hij te dik is. 'Wachtwoord' is een sterk boek omdat het je langzaam, met veel aandacht voor alle personages, meeneemt het verhaal in. En langzaam gaat nu eenmaal over veel pagina's. Dat het einde sterk gevonden wordt heeft alles te maken met het contrast ervan met de rest: meer actie, meer directe spanning.

    Dat contrast maakt voor mij nu juist dat ik het einde niet zo sterk vond. Wat mij betreft ook iets te veel toevalligheden die in het voordeel van de hoofdpersonen werken, het lijkt alsof Den Tex een bepaalde hoeveelheid pagina's niet wilde overschrijden en dus het slot heeft moeten comprimeren.

    Den Tex heeft eerder uitgehaald met Cel en De Macht Van Meneer Miller. Daarbij vergeleken steekt Wachtwoord wat dunnetjes af...

Uw reactie

28 mei 2010, aflevering 64

Pieter Steinz bespreekt aan het begin van de Maand van het Spannende Boek het geschenkboek Onmacht en de nieuwe thriller Wachtwoord van Charles den Tex.

Lees:

Deze aflevering van nrc leest bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced


Embed code:

Pieter Steinz

Pieter Steinz, chef Boeken van NRC Handelsblad, bespreekt elke week een boek dat hem heeft geraakt, positief of negatief. Steinz (1963) studeerde oude geschiedenis en Engels aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook enkele jaren als docent werkzaam was. Sinds 1989 is hij NRC-redacteur en vanaf 2005 chef van de wekelijkse bijlage Boeken. Behalve over literatuur schrijft hij over popmuziek en geschiedenis. In boekvorm verscheen van zijn hand onder meer: Lezen &cetera, gids voor de wereldliteratuur (2003), Lezen op locatie – atlas van de wereldliteratuur (2004), Het ABC van de Wereldliteratuur (2006), en Het web van de wereldliteratuur (2007). Dit jaar verscheen De duivelskunstenaar, een literair non-fictieboek over Faust, de 16de-eeuwse magiŽr wiens legende onder meer via de toneelstukken Christopher Marlowe en Goethe over de wereld is verspreid.

colofon nrc rocks

Leader:

Made in Palookaville

Productie/montage:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer