met Pieter Steinz
 

Alexandre Dumas

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 2

  Mayke op 10 februari 2010 om 10:46 uur:

  Geweldig revieuw van een van mijn lievelingsboeken. Ik heb hem al vaak gelezen en elke keer word ik weer meegesleurd in de spectaculaire wraak van de Graaf en van alle personages. Ik kijk er naar uit om de nieuwe vertaling te gaan lezen! Nogmaals genieten en dan net anders. Dank!

 • 1

  Berthe Meijer op 8 februari 2010 om 11:03 uur:

  Geheel met je eens. De Graaf van Monte Cristo is ook een van mijn lievelingsboeken. Prachtig ook om het in het oorspronkelijke Frans te lezen. Ik hoop dat je volgende maand ook mijn boek: Leven Na Anne Frank, leest (Uitg. De Bezige Bij, verschijningsdatum 25 naart a.s.
  Ook een prachtig mensenboek. Ik hoop dat je begrijpt dat ik na al die jaren ontstegen ben aan mijn kookverleden bij NRC. Ik volg je. Goede rubriek.

Uw reactie

4 februari 2010, aflevering 48

Pieter Steinz bespreekt De Graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas in de nieuwe vertaling van Jan Mysjkin.

Lees:

Deze aflevering van nrc leest bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced


Embed code:

Pieter Steinz

Pieter Steinz, chef Boeken van NRC Handelsblad, bespreekt elke week een boek dat hem heeft geraakt, positief of negatief. Steinz (1963) studeerde oude geschiedenis en Engels aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook enkele jaren als docent werkzaam was. Sinds 1989 is hij NRC-redacteur en vanaf 2005 chef van de wekelijkse bijlage Boeken. Behalve over literatuur schrijft hij over popmuziek en geschiedenis. In boekvorm verscheen van zijn hand onder meer: Lezen &cetera, gids voor de wereldliteratuur (2003), Lezen op locatie – atlas van de wereldliteratuur (2004), Het ABC van de Wereldliteratuur (2006), en Het web van de wereldliteratuur (2007). Dit jaar verscheen De duivelskunstenaar, een literair non-fictieboek over Faust, de 16de-eeuwse magiŽr wiens legende onder meer via de toneelstukken Christopher Marlowe en Goethe over de wereld is verspreid.

colofon nrc rocks

Leader:

Made in Palookaville

Productie/montage:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer