met Pieter Steinz
 

Knut Hamsun

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

  • 2

    Levi op 17 augustus 2009 om 09:58 uur:

    ' Daar zit wat in'. Wat een treurig gelul. Als je je vrouw slaat ben je een klootzak. Simpel als dat. Dan kun je ontzettend mooie boeken schrijven maar je blijft een klootzak.

  • 1

    Jan Henry op 6 augustus 2009 om 11:20 uur:

    Hamsun had in 1940 niet het grootste deel van zijn oeuvre geschreven maar eigenlijk zijn hele oeuvre. Immers zijn laatste grote roman De Cirkel Gesloten werd gepubliceerd in 1936 en zijn laatste boek Langs Overwoekerde Paden (1949) schreef hij uitsluitend om aan te tonen dat hij niet gek was. Men wilde hem namelijk officieel gek verklaren.
    Hij was het met de mof eens maar tot zijn verdediging zij aangevoerd dat hij in 1940 en lang daarvoor al zo doof en slechtziend was dat hij zijn informatie verkreeg via zijn echtgenote Marie en zijn twee zonen Tore en Arild die alle drie wel rabiate nazi's waren.
    Er zit dus nogal een verschil tussen de auteur en zijn schrijfkunst die, naar mijn mening, daarom eigenlijk apart besproken dienen te worden.

    Jan Henry

Uw reactie

31 juli 2009, aflevering 21

Pieter Steinz bespreekt Mysteriën van Knut Hamsun.

Lees:

Embed code:

Pieter Steinz

Pieter Steinz, chef Boeken van NRC Handelsblad, bespreekt elke week een boek dat hem heeft geraakt, positief of negatief. Steinz (1963) studeerde oude geschiedenis en Engels aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook enkele jaren als docent werkzaam was. Sinds 1989 is hij NRC-redacteur en vanaf 2005 chef van de wekelijkse bijlage Boeken. Behalve over literatuur schrijft hij over popmuziek en geschiedenis. In boekvorm verscheen van zijn hand onder meer: Lezen &cetera, gids voor de wereldliteratuur (2003), Lezen op locatie – atlas van de wereldliteratuur (2004), Het ABC van de Wereldliteratuur (2006), en Het web van de wereldliteratuur (2007). Dit jaar verscheen De duivelskunstenaar, een literair non-fictieboek over Faust, de 16de-eeuwse magiër wiens legende onder meer via de toneelstukken Christopher Marlowe en Goethe over de wereld is verspreid.

colofon nrc rocks

Leader:

Made in Palookaville

Productie/montage:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer