De 'King of Pop' is dood

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

  • 6

    ebru aksoy op 1 oktober 2009 om 09:51 uur:

    we missen u michael !!!!!

  • 5

    Schouwink op 30 juni 2009 om 11:13 uur:

    Een groot artiest is van ons heen gegaan. Zijn clips, choreografie en zijn bizarre gedrag. En de NRC kan nog wat leren van de clips van Michael!

  • 4

    orhan sevinc op 28 juni 2009 om 21:55 uur:

    Het is moeilijk voor wie fan was van michael jackson

  • 3

    Sipke Westveen op 28 juni 2009 om 21:54 uur:

    Zoals Yaël Vinckx zegt zit de perfectie in de productie. Het echte genie is Quincy Jones, de producer van Off the wall, Thriller en Bad; Jackson zelf was een - uiteindelijk tragische - marionet.

  • 2

    joep verbakel op 28 juni 2009 om 21:54 uur:

    Ik heb hem als zanger altijd goed kunnen waarderen maar toen hij jaren geleden een concert gaf in de rotterdamse kuip was hij die avond niet degene die de show droeg.De blonde vrouwelijke lead gitariste vond ik deze avond de ster!Helaas moest ik midden in die nacht mijn auto die verkeerd geparkeerd stond op het politie bureau zuid ophalen, zodat het uit eindelijk heel laat geworden was..........

  • 1

    Stef Keizer, Amsterdam op 28 juni 2009 om 21:54 uur:

    Ik ben van 1947, ik hield niet van de muziek van Michael Jackson. Vast een kwestie van leeftijd. En van smaak natuurlijk. Maar hou nou ’s op over die eeuwige tegenstelling tussen zwarte en blanke muziek, die nu in verhalen over Michael Jackson weer de kop opsteekt. Dat is een Amerikaans fenomeen! In Nederland was de barrière allang geslecht door Fats Domino, Ben E. King, Martha & The Vandella’s, The Supremes, Gladys Night & The Pips, Little Richard, Ray Charles, Wilson Pickett, Sam Cooke, Bo Diddley (oké, hem werd het gras voor de voeten weggemaaid door de vroegste elpees van The Rolling Stones, terecht dat hij daar boos over was), Ike & Tina Turner, The Commodores met Lionel Richie, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Prince – ik noem er maar een paar die me zo te binnen schieten. Cross-overs? Nooit over nagedacht! Ik genoot gewoon van hun muziek en heb er nooit aan gedacht of het misschien wel ’s een neger kon zijn die die muziek voortbracht, waardoor dat eigenlijk niet zou kunnen of zo. Mijn stelling is dat de tegenstelling zwart/blank in de muziekbeleving van de Nederlandse popliefhebber nooit heeft bestaan. En verder is vijftig te jong voor ieder mens natuurlijk, wat hij of zij ook heeft klaargespeeld tijdens zijn leven. Dus treurig blijft de te vroege dood van Michael Jackson natuurlijk wel.

    Stef Keizer,
    Amsterdam

Uw reactie

26 juni 2009, aflevering 60

NRC-popredacteur Yaël Vinckx bespreekt met Robert van de Roer de betekenis van Michael Jackson voor de popmuziek. En wat was haar favoriete song?

Lees:

Foto's: AP, AFP en Reuters

Beelden: YouTube

Deze aflevering van nrc nu bestaat ook als podcast. Abonneer hier of beluister hieronder:

This text will be replaced

Embed code:

 

colofon nrc rocks

Presentatie/eindredactie:

Robert van de Roer

Productie/montage:

Miriam Bos

Leader:

Made in Palookaville

Beelden leader:

RTL Nieuws

AP