met Kamagurka
 

Zalig Pasen

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 2

  Waldo op 8 april 2010 om 19:37 uur:

  Pasen, katholiek feest, pedofilie, Astroboy zoekt de eitjes. Waarschijnlijk niet zo bedoeld, maar ik vond het wel grappig. :D

 • 1

  Rick a Rillo op 2 april 2010 om 14:16 uur:

  Zeer ondoordacht!

  Normaal ben ik fan van meneer Gurka, maar dit keer vind ik dan hij te makkelijke te werk gaan. Hij stapt te eenvoudig heen over het feit dat niet iedereen financieel krachtig genoeg is om op deze manier pasen te vieren. Er zijn heel wat huishoudens in Nederland en Belgie die het niet aan hun kinderen durven uit te leggen dat het niet mogelijk is om deze veelal dure gatgets aan te schaffen en dat ook aan hun kinderen uit te leggen.
  Toch laat meneer Gurka een hele grote groep kinderen zien dat dit een methode is, waardoor deze kinderen bij hun ouders om navolging te vragen. Door schaamte (en welhaast met schande) zijn deze ouderen dan de dupe met Pasen.
  En dan zwijg ik nog maar over het aantal ouderen dat niet de vaardigheden heeft om dit soort technieken toe te passen.
  Normaal zeg ik ga zo door, maar nu scoort hij een dikke min. Jammer!
  Rick a Rillo

Uw reactie

31 maart 2010, aflevering 94

Kamagurka viert Pasen zonder zijn kinderen, maar hun vervangers bezorgen hem het hoogste genot.
Embed code:

Kamagurka

De Vlaamse cartoonist, schilder, tv- en theatermaker Kamagurka (Luc Zeebroek, 1956) heeft een vrije opdracht om de absurditeit van het dagelijks leven vast te leggen. Zijn filmpjes gaan over de actualiteit, of juist niet. Kamagurka maakt onder meer de dagelijkse cartoon op de voorpagina van NRC Handelsblad, waarvoor hij al tientallen jaren werkt. Hij publiceert ook in tal van internationale bladen en kranten. In 2008 maakt hij in opdracht van een weldoener elke dag een schilderij. Hij treedt ook op in theaters in Nederland en BelgiŽ. Kamagurka is onder meer bekend geworden van zijn shows met Herr Seele en van de stripfiguur Cowboy Henk.

colofon nrc rocks

Camera:

Sarah Van Dale

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer