met Kamagurka
 

Professioneel depressief

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

  • 2

    azoicum op 9 augustus 2009 om 13:13 uur:

    Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de stukken meerkoet tot ze beginnen te kleuren. Leg de stukken meerkoet op uienringen, de wortel en de bleekselderij in een ovenschaal. Voeg de meerkoetenbouillon,citroensap, een flinke scheut witte wijn en het weekvocht met de saffraan toe met wat zout en peper. Zet de schaal anderhalf uur in een op 200 graden celsius voorverwarmde oven. Bewaar het gezeefde vocht uit de ovenschaal voor de saus.Smelt boter en roer er bloem door. Roer scheut voor scheut de meerkoetenbouillon door de roux en breng de saus op een laag vuur aan de kook. Laat de saus vijf tot tien minuten zachtjes koken en roer hem regelmatig door.Klop eierdooiers, room en citroensap door elkaar. Neem de saus van het vuur en roer er het eiermengsel door. Breng op smaak met wat zout en peper en voeg champignons en koriander toe. Breng desgewenst verder op smaak met een scheutje citroensap.Zo kan men met de meerkoet in crisestijd nooit te rijk of te dun zijn.

  • 1

    bijpod op 6 augustus 2009 om 11:20 uur:

    Gewoon een vraagje, hoor, maar wat zijn eigenlijk de meerkosten van zo’n meerkoet?

Uw reactie

29 juli 2009, aflevering 60

Kamagurka wordt niet vrolijk van de natuur: hij windt zich op over de domheid van de meerkoet en laat dit weten aan een toevallige voorbijgangster.
Embed code:

Kamagurka

De Vlaamse cartoonist, schilder, tv- en theatermaker Kamagurka (Luc Zeebroek, 1956) heeft een vrije opdracht om de absurditeit van het dagelijks leven vast te leggen. Zijn filmpjes gaan over de actualiteit, of juist niet. Kamagurka maakt onder meer de dagelijkse cartoon op de voorpagina van NRC Handelsblad, waarvoor hij al tientallen jaren werkt. Hij publiceert ook in tal van internationale bladen en kranten. In 2008 maakt hij in opdracht van een weldoener elke dag een schilderij. Hij treedt ook op in theaters in Nederland en BelgiŽ. Kamagurka is onder meer bekend geworden van zijn shows met Herr Seele en van de stripfiguur Cowboy Henk.

colofon nrc rocks

Camera:

Sarah Van Dale

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer