met Kamagurka
 

Work in progress

Reacties

Reageer!

(Deze reactie wordt nog beoordeeld door de redactie) 

 • 2

  jos de vries op 12 juli 2009 om 03:13 uur:

  tja, in welke mate kan je 'accidentalistisch' te werk gaan.. onderbewust zal je altijd wel iemand voor de geest houden, zie de combinatie van het voorlaatste portret en kama die zegt; "een ouder wordende actrice"

  http://www.stubru.be/files/images/sieneggers_420.preview.jpg

  en die blauwe trekt wat op ben crabbé.. :-)

 • 1

  jan hitters op 1 juli 2009 om 17:42 uur:

  absurd hoe kamagurka elke dag sterker is dan welke waarheid dan ook. de waarheid voorbij.

  Met dank, het houd me scherper.
  en de portreten, wie kent ze niet deze blauwdruk van alle Nederlanderrs!

Uw reactie

30 juni 2009, aflevering 56

Kamagurka geeft een voorproefje van twaalf nieuwe schilderijen die hij gemaakt heeft volgens zijn zelf bedachte kunstvorm: het accidentisme. Hij schildert een portret van iemand die hij niet kent. En degene die zich erin herkent, kan zich melden. Kamagurka heeft deze nieuwe reeks gemaakt op verzoek van de Keizer Karel Galerie in Amstelveen, waarin onder meer de gemeente en het Cobramuseum samenwerken. De expositie van de schilderijen is vanaf eind augustus in het Cobra-museum en de Keizer Karel Galerie.

Embed code:

Kamagurka

De Vlaamse cartoonist, schilder, tv- en theatermaker Kamagurka (Luc Zeebroek, 1956) heeft een vrije opdracht om de absurditeit van het dagelijks leven vast te leggen. Zijn filmpjes gaan over de actualiteit, of juist niet. Kamagurka maakt onder meer de dagelijkse cartoon op de voorpagina van NRC Handelsblad, waarvoor hij al tientallen jaren werkt. Hij publiceert ook in tal van internationale bladen en kranten. In 2008 maakt hij in opdracht van een weldoener elke dag een schilderij. Hij treedt ook op in theaters in Nederland en BelgiŽ. Kamagurka is onder meer bekend geworden van zijn shows met Herr Seele en van de stripfiguur Cowboy Henk.

colofon nrc rocks

Camera:

Sarah Van Dale

Camera leader:

Roel Rekko

Ontwerp leader:

Luc Wermers

Productie:

Miriam Bos

Eindredactie:

Robert van de Roer